”Tonårsfasoner att göra slut via sms”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiets Eva Hellstrand tog emot beskedet om Moderaternas samarbete med Socialdemokraterna med stor förvåning. Hon är kritisk till hur beskedet gavs – via sms. ”Tonårsfasoner” säger hon i tv-intervjun med SVT.

I ett pressmeddelande skrev Eva Hellstrand på tisdagskvällen: ”Jag trodde det bara var ungdomar som gjorde slut via SMS!” Vidare: ”Med stor förvåning tog jag ikväll – via ett SMS 18.52 – emot beskedet att Moderaterna lämnar samarbetet med Allianspartierna för att istället sätta sig i knät på Socialdemokraterna.”

Det är detta SMS som syns ovan – och den häpna reaktionen: ”Driver du med mig????”

Hon uppger att det inte funnits några tecken på att Moderaterna var på väg att lämna samarbetet. Hon kallar Moderaterna för opålitliga som samarbetsparti i och med detta förfarande.

Också från Vänsterpartiet och Miljöpartiet – som haft majoritet tillsammans med Socialdemokraterna – kom det besvikna reaktioner i ett gemensamt pressmeddelande på tisdagskvällen.

– Detta kommer att betyda en betydlig högervridning av politiken i Regionen. Att få beskedet via SMS, efter ett långvarigt samarbete med socialdemokraterna, känns respektlöst, säger MonaLisa Norrman (V).

– Det känns oärligt och lågt att innan vi kommit till punkt i diskussionerna, så bryter socialdemokraterna samarbetet. Att göra upp i lönndom med moderaterna tyder på en ovilja i egentligt samarbete, säger Anna Hildebrand (mp).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.