Flera matcher i Brunflo

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Storsjöcupen dragit igång i Östersund och i år deltar 447 lag och 8500 ungdomar från tio olika nationer. Fotbollsturneringen har vuxit så mycket att matcher i år även spelas i Brunflo.

– Det är bra, det är närmare för mig säger My Larsson Brunflo FK.

– Jag tror det betyder mycket för Brunfloungdomarna att dom kan komma och titta på hemmaplan och spela matcher hemma föklarar tränaren Daniel Zetterman.

– Vi har slagit rekord vad gäller deltagare även i år och därför öppnar vi upp för spel även i Brunflo, för att klara av att ta hand om alla spelare, säger ordförande för Storsjöcupen Sven-Bertil Bengtsson.

Det är ungdomar i åldrarna 12-16 år som deltar och de kommer från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Litauen, Ryssland, Polen, England, Malta, Spanien, USA, Mexico, Guatemala, Peru, Argentina, Brasilien, Indien, Thailand och Mongoliet. Storsjöcupen har mer än fördubblat antalet deltagare på bara några år.

Storsjöcupen har under årens lopp blivit något av ett Gothia cup i norra delen av Sverige. Fotbolltsurneringen som inleddes på tisdagsmorgonen kommer att pågå till och med 4 juli.

Målet för arrangörerna är att cupen ska ha 500 deltagande lag år 2018.

– I år stängde vi anmälan tre veckor före cupstarten och vi hade kunnat ha 500 lag redan i år, men än klarar vi inte av det med logi och planer, säger ordförande Sven- Bertil Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.