Detta plakat har hängts upp i Meråker i Nord-Tröndelag. Här finns det folk som inte välkomnar flyktingar till bygden. Foto: Kjartan Trana/NRK

Flyktingprotester i Meråker

Uppdaterad
Publicerad

Flyktingmottagandet i Meråker i Nord-Tröndelag har väckt protester. Plakat har satts upp och en namninsamling har startat.

Meråker kommun ligger på andra sidan landsgränsen vid Storlien. Kommunen har omkring 2500 invånare. Två flyktingboenden har öppnat och fler är på gång. Det har fått invånarna att protestera, skriver NRK Tröndelag.

Ordförande i Meråkers kommun, Kari Anita Furunes, Senterpartiet,  säger att kommunen snart kan ha mer än 400 flyktingar.

–Det är en stor utmaning för kommunen, och vi menar att vi blir överkörda av staten, säger hon till NRK. Vi som politiker känner oss överkörda.

Det finns redan asylmottagningar i Meråker och fler är på gång. Detta har fått folk i bygden att protestera. Plakat har satts upp och det har startats facebookgrupper och en namninsamling.

Bevakningen av asylboendena i hela Norge har skärpts efter flera brandattentat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.