”Flytta verksamhet till Sundsvall”

Uppdaterad
Publicerad

Regionens socialdemokrater föreslår ett utökat samarbete mellan Östersunds, Sundsvalls och Sollefteå sjukhus för att spara pengar.

Region Jämtland Härjedalen riskerar ett jätteunderskott på 240 miljoner i år och varje parti ska komma in med två förslag på hur man ska spara. Socialdemokraterna vill dels granska regionens upphandlingar på en miljard årligen, dels samarbeta med sjukhusen i Västernorrland kring den planerade sjukvården.

– Jag vill idag inte kommentera vilka verksamheter det kan handla om, men vi ska göra det vi är bra på och Sundsvall och Sollefteå det de är bra på, säger regionrådet Ann-Marie Johansson (S).

Några skattehöjningar ser hon inte som någon lösning, eftersom det bara skulle kräva nya höjningar framöver. Därmot vill Vänsterpartiet höja med en krona och Miljöpartiet med 50 öre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.