Inga dagsfärska morgontidningar i Backe

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 1 juli så får boende i Backe och Rossön i Strömsunds kommun sin morgontidning dagen efter.

Sedan 1 juli så delas inte längre dagstidningarna ut till de boende i Backe eller Rossön i Strömsunds kommun. Istället så får man tidningen utdelade till sig med posten dagen efter. Karl-Axel Östman som tidigare jobbade som tidningsbud i området blev av med sitt jobb.

– Ja det var Mittmedia som bestämde att man skulle lägga ner tidningsbuden och att det skulle gå med posten, berättar Karl-Axel Östman för SVT Nyheter Jämtland.

”Uruselt”

Nils-Bengt Nilsson har prenumererat på Östersunds-posten i 40 år och han är inte nöjd med beslutet om att tidningen delas ut dagen efter.

– Jag tycker det är uruselt att de inte kan se till att det finns en morgontidning. Och att tidningarna finnas att köpa i affären, säger Nils-Bengt Nilsson boende i Backe.

I ICA-butiken i Backe så kan man fortfarande köpa kvällstidningarna men inte ÖP eller LT.

– Varför ska man köpa gårdagens nyheter när man faktiskt kan få dagens nyheter efter klockan 13, säger ägaren till ICA-butiken i Backe Anna-Lena Lindberg.

Och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Jag har pratat med min närmaste granne här och han har sagt upp sitt abonnemang för det är ingen idé att ha gamla tidningar, berättar Nils-Bengt Nilsson boende i Backe.

– Folk är väl heligt förbannade rent ut sagt. Dom tycker att det är bedrövligt, säger ägaren till ICA-butiken i Backe Anna-Lena Lindberg.

Digitalt läsande ingen hit

Med en åldrande befolkning och där bredband inte är tillgängligt i hela upptagningsområdet, så har inte alla heller samma möjligheter att läsa tidningarna på nätet.

– Bredband är inte alls utbyggd på något vis. I centrala Backe på sin höjd går det ju att använda läsplatta och så vidare, säger Nils-Bengt Nilsson boende i Backe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.