Jämte får tung post i SD

Uppdaterad
Publicerad

Efter rasistskandalen blir Sven-Olof Sällström från Jämtland Sverigedemokraternas nya ekonomisk-politiska talesperson.

Sven-Olof Sällström är en egenföretagare och har suttit i riksdagen för SD sedan 2010.

I dag under torsdagen presenterade Jimmie Åkessons sitt nya lag efter rasistskandalen och avgångarna. Sven-Olof Sällström blir Sverigedemokraternas nya ekonomisk-politisk talesperson och Richard Jomshof blir ny rättspolitisk talesperson.

Riksdagsman och egenföretagare

Den nya ekonomisk-politiske talespersonen blir Sven-Olof Sällström, 44, som är egenföretagare och har suttit i riksdagen för SD sedan 2010. Sällström är vice gruppledare och ledamot i arbetsmarknadsutskottet. Han började med att presentera sig under presskonferensen genom att berätta att han betalat skatt för eget arbete sedan han var 15 år. Han har tidigare även varit yrkesofficer och bor i Jämtland. Sällström talade varmt om företagarnas villkor.

– Vi måste se till att företag kan våga växa och våga anställa.

Företag i konkurs

Själv har Sällström haft två företag som ICA-handlare; Bergshallens livs AB och Sven-Olof Sällström Livs AB. Båda har gått i konkurs. Sällström har tidigare sagt till SVT:s Valpejl att han till skillnad från sitt parti stöder samkönade adoptioner.

Den nya rättspolitiske talespersonen Richard Jomshof, 43, är gymnasielärare i samhällskunskap och psykologi från Blekinge och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna sedan 2010. Han är även chefredaktör för partiets tidning SD-kuriren.

Kent Ekeroth, SD:s förre detta rättspolitiske talesperson och Erik Almqvist, före detta ekonomisk-politisk talesperson fick båda lämna sina politiska uppdrag efter den uppmärksammade film som Expressen publicerat. På filmen ses Ekeroth och Almqvist bråka med flera personer på Kungsgatan och ta upp järnrör för att försvara sig. Almqvist hörs även säga ”babbe”, ”hora” och ”blatte-lover”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.