Julafton för hårdrockare när UDO kommer till Brunflo

Uppdaterad
Publicerad

På lördag drar Norrlands största renodlade hårdrocksevenemang igång i Brunflo. I Klanghallen kommer bland andra UDO och 220 Volt att spela.

Jämtar och härjedalingar är till viss del svältfödda på hårdrock säger Peter Bergman, som är en av arrangörerna.

– Det finns ett uppdämt behov och det här är en nischad festival inom rockgenren som, mig veterligen, aldrig har arrangerats i länet.

Peters kollega, Ola Andersson, har haft tankar på en jämtländsk hårdrocksfestival i många år.

– Jag hade blivit less på att åka land och rike runt på alla konserter, så jag tänkte att det måste funka att ordna här hemma i Jämtland också.

Fyra olika band kommer att spela under lördagens festival i Klanghallen. Lokala storheterna 220 Volt kommer med nyskrivet material. Men kvällens höjdpunkt är UDO, som tidigare var sångare i legendariska Accept.

– Det är första gången som UDO är i Jämtland, så det är hedrande att han kommer till Brunflo, säger Ola Andersson, med ett stort leende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.