Landshövdingen i möte med Arlas ledning Foto: SVT

Möte med Arla om mejeriet

Uppdaterad
Publicerad

Vill Arla ha kvar mejeriet i Östersund? Den frågan ställdes på ett möte med Arlas ledning i dag.

I december sade Arla upp avtalet med Food Mark om att leverera vassle till Fjällbrynts produktion i Östersund. Avtalet går ut 2018 och det finns en oro över vad som händer när Fjällbrynts produktion läggs ner.

– Det blir ju en fråga kring hela mejeriet, säger Karin Thomasson (MP) kommunalråd i Östersund som var med på mötet i dag. Det finns en oro för att mejeriet försvinner.

Samtidigt som mötet med Arlas styrelseordförande Åke Hantoft hölls, så meddelade Arla att man ska spara. 500 av 7000 tjänster ska bort inom koncernen. Om det påverkar Östersundsmejeriet i någon form är inte klart.

Det länsstyrelsen ville trycka på under mötet med Arla var vikten av ett mejeri i stan, för hela länet.

– Mjölkproduktionen här i länet är lika viktig för oss som den är i Skåne, säger Jöran Hägglund. Det vill vi att Arla ska förstå.

Mötet i dag hade Länsstyrelsen initierat och det kommer att bli fler.

– Det var ett första dialogmöte, säger Karin Thomasson (MP). Vi kunde göra klart hur vi ser på mejeriets betydelse och det kommer att hållas fler möten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.