Foto: SVT

Dämpad, men lugn stämning efter olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Lasse Svensson är kyrkoherde i Sollentuna. Sent i går eftermiddag direkt efter att han fått besked om olyckan i Ånn flög han till Jämtland för att stötta gruppen av konfirmander och ledare.

Gruppen, cirka 50 personer från Sollentuna hade åkt till Ånn för ett konfirmationsläger med multisportinriktning.

Lasse Svensson kom fram till Ånn i går kväll och satt hela kvällen med konfirmander och ledare. Han beskriver stämningen som dämpad, men lugn. Olyckan är naturligtvis en tragisk upplevelse för alla, men Lasse Svensson berättar att det ändå var lugnt på lägergården.

Kanotdramat på Ånnsjön

Ser inga säkerhetsbrister

På torsdag eftermiddag hör Lasse Svensson av sig till Svt nyheter Jämtland och berättar att det trots olyckan varit en samlad dag på konfirmandlägret. Hur länge konfirmanderna och deras ledare blir kvar i Ånn är lite osäkert.

– Vi sätter delmål och får se hur det blir, men vi kommer att fullfölja lägret, antingen här eller på hemmaplan, säger han.

Kyrkoherde Lasse Svensson säger att det är en erfaren organisation som tidigare anordnat liknande läger, men att de den här gången överraskades av vädret. Han understryker att verksamheten genomsyras av ett stort säkerhetstänk.

– Jag fick en genomgång innan lägret och ser inga brister, säger Lasse Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kanotdramat på Ånnsjön

Mer i ämnet