Kräver 50 000 för fotbollsskada

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun krävs på 50 000 kronor. Bakom kravet står pappan till en fotbollsspelande pojke som skadat sig på konstgräsmattan i Brunflo.

Inför den här säsongen flyttades den gamla konstgräsmattan från Jämtkraft arena till Åkreäng i Brunflo.

Där skadades åtminstone två unga killar i förra veckan. En av pojkarna vred foten och går i gips. Han har nu över ett halvårs rehabilitering framför sig.

Hans pappa menar att mattan i Brunflo är bristfälligt lagd och att det är därför sonen skadat sig. Ulf Löfvenberg är anläggningsansvarig hos kommunen:

– Planen håller de kvalitetskrav som generellt sett ställs för breddfotboll, säger han.

Stumt underlag

Jämtkraft arenas A-plan är den enda i länet som klarar kraven för elitfotboll. Den är uppvärmd för att kunna användas tidigare på säsongen. Dessutom ligger det en gummimatta, en så kallad pad, under själva konstgräset.

I Brunflo ligger konstgräset direkt på en grusbädd – och visst är underlaget väldigt stumt.

– Vi har kompenserat att vi inte har någon pad med att lägga på gummigranulat i extra mängd på mattan, menar Ulf Löfvenberg.

Granulat är små gummikulor. Löfvenberg har köpt in extra granulat för 80 000 kronor till Brunflo.

– Jag kan inte se att vi har någon förhöjd skaderisk på Åkreäng, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.