Kvinnoben retar McDonalds

Uppdaterad
Publicerad

MÖRSIL Öppnandet av McDragans strippklubb i Mörsil har kantats av motgångar och stridigheter. Nu har man dessutom hamnat i konflikt med den amerikanska hamburgerjätten McDonalds.

Strippklubbens logga är förvillande lik McDonalds välkända ”M”, med skillnaden att strippklubbens M består av ett par skrevande kvinnoben följt av texten ”I'm loving it”.

Hamburgerjätten är inte glad över tilltaget. Kombinationen McDragan, strippklubbens slogan och den gul-röda färgen går inte att missförstå.

– Det är helt uppenbart att man försöker associera till McDonalds och vi har har satt våra jurister på detta. Vi misstänker att det rör sig om ett varumärkesintrång, säger Susanne Rydjer, kommunikationschef vid McDonalds.

– Vi utesluter inte en juridisk process mot strippklubben, säger Susanne Rydjer till Mittnytt.

I kväll, onsdag slås dörrarna upp för McDragans strippklubb. Ägaren Dragan Bratic hade räknat med en sprudlande galapremiär. Men den visar sig bli något avslagen. Ägaren finns i polisens misstankeregister, alkoholtillståndet har uteblivit och nu är det folköl som gäller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.