Lars Nelson lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Längdåkaren Lars Nelson från Bruksvallarna lägger ner sin karriär endast 29 år gammal.

Han slog igenom sent efter ha haft motivationsbrist under många år. På sin hemsida skriver Lars att han har haft VM i Falun som slutmål hela tiden.

”För några år sedan, då jag fått ökad motivation till att satsa på skidåkningen, satte jag upp VM i Falun som ett slutmål. Jag behövde ett slutmål för att orka med den träning och de uppoffringar som krävdes. Mitt sätt att motivera mig på har fungerat bra. Jag har tränat hårdare för varje år och med hög insats på träningspassen.”

Främsta framgången hade Lars i OS i Sotji där han tog ett stafettguld. Individuellt rankar han femteplatsen i Holmenkollens 5-mil högst.

Vidare på sin hemsida skriver Lars:

”Att tävla på elitnivå innebär att man måste satsa allt på skidåkningen. Inte bara träna hårt, utan leva för sin satsning. För att få maximal utdelning av träningen har jag tvingats åsidosätta mycket annat i livet. Jag har slitit med tuff träning och tvingats till hårda prioriteringar. Samtidigt har en del träningspass varit en ren njutning i fina miljöer, både utomlands och hemma i Härjedalen.

Nu har jag genomfört VM i Falun. Jag har därefter givit mig själv tid att fundera över en fortsatt satsning. Jag känner mig inte motiverad till att fortsätta skidkarriären. Det är med glädje jag ser tillbaka på karriärens höjdpunkter, men det är också med stor glädje jag ser fram emot det nya liv som mitt avslut kommer att innebära. För mig finns det så mycket annat än bara skidåkning.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som stöttat mig och hejat på mig under karriären!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.