Glädje bland flyktingar på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

Barncykel är guld värt, likaså barnvagn för en familj som burit sitt barn i veckor. Många glada miner syntes på Frösön när skänkta föremål fick nya ägare hos de nyanlända flyktingarna.

Viljan att hjälpa flyktingar är stor just nu. Men det gäller att tänka efter så man ger det som behövs menar Röda korset.

Den flyktingkris som råder just nu har fått många att engagerar sig och bidra med det dom kan. På Frösö camping finns många flyktingar som nyligen kommit till Sverige och ganska omgående fick dom ta del av saker som välvilliga har skänkt.

#flykt

– Det är jätteviktigt att kolla behoven först, så att man inte öser saker som de inte behöver, säger Iréne Fregelin, Röda korset.

Se inslaget ovan för att se och höra reaktionerna från flyktingarna och uppmaningen från Röda korset när det gäller att skänka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet