Personbil körde ner på trappräcke. Foto: SVT

Man gick bärsärk på parkering

Uppdaterad
Publicerad

En man född 1954 har gripits i Lungvik i Östersund misstänkt för grov misshandel. Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha dragit runt i bostadsområdet och attackerat personer han stött på.

Minst en person har blivit slagen och flera andra har ofredats, säger Veronica Nygren, vakthavande befäl hos polisen i Östersund.

Larmet kom in halv nio på tisdagskvällen. Ett vittne ringde och sade att det var en man på parkeringen som bråkade med ungdomar och ”slogs med alla”.

Varför är brottsrubriceringen grov misshandel?

– Enligt ett vittne ska han ha sparkat en person i huvudet när denne låg ner. Det är inget vi har fått verifierat ännu, men det är därför vi arbetar efter den rubriceringen, säger Veronica Nygren.

Mannen är nu inlagd för tillnyktring och polisen hör flera av de vittnen som fanns på platsen. Polisen har i nuläget inga uppgifter om någon av offren har behövt uppsöka sjukvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.