Misstänkte torpeden pressas av åklagaren

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordförsöket på den uzbekiske imamen i Strömsund 2012 pressas i dag av åklagaren. Under den första delen av dagen har åklagaren gått igenom tiden fram till mordförsöket på imamen.

37-åringens egen förklaring till varför han var här är att han åkte till sverige för att lokalisera en individ som varit skyldig pengar till en person i Ryssland. Han skulle inte driva in skulden utan att konstatera att det var rätt person, uppger han under förhöret med åklagaren.

Enligt SVT:s utsände så är mannen mycket lugn under förhören.

Mordförsök på Imam

Åklagaren har också pressat mannen om att han haft fem telefonabonnemang. Han har även tagit upp frågan om varför mannen tagit sig till Estland med falskt visum, ett visum i vilket han uppgavs vara fotbollsmanager. Mannen själv har ingen förklaring, men säger att det var hans uppdragsgivare som ordnade det.

Under dagen kommer åklagaren gå in på själva händelsen, mordförsöket på den uzbekiske imamen. Följ utvecklingen på SVT Nyheter Jämtlands hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på Imam

Mer i ämnet