Efter oavgjort mot Syrianska FC i Södertälje var Östersunds FK klart för allsvenskan. Men att fira avancemanget i Stockholms krogcentra visade sig vara lättare sagt än gjort. Foto: Maja Suslin / TT

Mjukisbrallor sabbade segerfest

Uppdaterad
Publicerad

Spelarna i Östersunds FK ville fira avancemanget till allsvenskan i fotboll med ett besök på en av krogarna på Stureplan i Stockholm.

Det gick inte så bra – laget blev inte insläppt.

– Det var någon av oss som var under 23, så vi fick inte komma in. Några killar hade mjukisbyxor också. Det är tydligen inte tillåtet i Stockholm det heller, säger Bobo Sollander till expressen.se.

Argumentet att laget skrivit historia genom att kvalificera sig till högsta divisionen bet inte på den nitiske dörrvaktmästaren.

ÖFK i Allsvenskan

– Vakten sade att han sket i det.

Krogens driftchef försvarar personalens agerande men framhåller att man på intet sätt tar ställning mot Östersunds FK som lag.

Spelarna fick till slut en helkväll ändå.

– Vi hittade nåt annat ställe som släppte in oss. Så vi satt där, säger Bobo Sollander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Allsvenskan

Mer i ämnet