Ny fotbollscup i länet

Publicerad

På lördag ser en ny fotbollscup i länet dagens ljus. Då bjuder Krokom in kommunens ungdomar till en dag med fotboll, fika och kringaktiviteter.

I fjol somras invigdes den nya multiarenan i centrala Krokom och sedan dess har den använts flitigt. Nu på lördag kommer även en fotbollsturnering att äga rum på arenan.

– Tillsammans med Krokoms kommun ville vi förbättra utemiljön och skapa en utomhusarena för våra barn och ungdomar. Och sedan invigningen i fjol har arenan också använts flitigt, säger Pär Malmrot, ekonomichef hos Krokomsbostäder AB.

En av initiativtagarna till lördagens Krokomsbostäder Cup är Richard Kingstad som är tränare för ett av KD55.s ungdomslag.

Vill uppmuntra flera att träna

– Flera av våra spelare är hyresgäster hos Krokomsbostäder och bor intill den nya arenan och tillbringar mycket av sin fritid där. Det vill vi uppmuntra fler att göra. 

Cupinbjudan har gått ut till flera grundskolor och idrottsföreningar i Krokoms kommun. KD55 IF Pojkar 03 kommer att stå för det praktiska värdskapet som en del i sin satsning inför sommarens deltagande i Gothia Cup.

– Det är gratis att delta, vi ordnar fika och olika kringaktiviteter och alla som spelar får medalj och t-shirt, fortsätter Richard Kingstad.

– Det känns jättekul att få vara med och starta upp den här cupen tillsammans med Krokomsbostäder. Vi i KD55 IF vill självklart också stimulera den fria och spontana idrottsleken och vi hoppas att cupen blir en tradition i Krokoms centrum. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.