Obesegrade efter 10

Uppdaterad
Publicerad

Det går bra nu, för Östersunds FK. Vinst i hyresstriden mot kommunen och obesegrade i Superettan. Nu ligger man på en andraplats i tabellen.

För några dagar sedan plockade ÖFK hem en seger mot kommunen när de lyckades få hyresavgiften sänkt, men de verkliga framgångarna har kommit på fotbollsplanen. Laget är ännu obesegrat i Superettan.

Sex vinster, fyra oavgjorda och noll förluster, det är ÖFK:s facit efter den första tredjedelen av säsongen. Totalt har man plockat sju poäng fler nu än vid samma tidpunkt ifjol och det gör att man ligger på en andraplats i tabellen.

– Det är inget kul att förlora så vi försöker göra vårt bästa och vinna alla matcher, säger Bobo Sollander mittback i ÖFK.

Att laget inte förlorat en enda match är inget laget pratar om.

– Nä, men det finns i huvudet att vi är ett svårt lag att slå, laget vet att vi kommer kriga i 90 minuter och det är en styrka, säger Bobo Sollander.

Större bredd

Tränaren Graham Potter ser en mycket större bredd i laget i år, så man blir inte lika sårbara om någon skulle lämna laget i sommarens transferfönster. Ifjol när Modou Barrow lämnade laget, förlorade man kampen om en Allsvensk plats. Men Graham tror han får behålla sin trupp intakt i år.

– Jag skulle bli förvånad om någon lämnade men givetvis som med Barrow-situationen så dyker det upp är det inget annat att göra än att glädjas med honom, säger Graham Potter tränare i ÖFK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.