Andrew Stadler gör första målet för ÖFK i matchen mot GAIS. Foto: SVT

ÖFK tog tidig ledning

ÖFK tog hem segern på söndagen mot klassiska GAIS på Jämtkraft Arena. Jamie Hopcutt visade framfötterna i matchen.

Inför omgång 27 i Superettan låg GAIS på en tionde plats i tabellen – och ÖFK som bekant tvåa bakom Jönköping Södra IF i serien.

ÖFK hade fyra poäng tillgodo på IK Sirius FK som ligger på kvalplats och frågan var om ÖFK kunde hålla kvalspöket stånget och plocka hem tre poäng mot GAIS. När lagen möttes tidigare i höst blev det oavgjort, 1-1.

Östersunds FK

ÖFK hade Monday Samuel långtidsskadad, annars är laget fri från både skador och avstängningar.

Hela 5.237 hade kommit för att se matchen, vilket bäddade för en riktig publikfest.

Tidigt mål

Hemmalaget inledde med ett tidigt mål. Redan i den 8:e matchminuten tog sig Michael Omoh runt på högerkanten och passningen hittade Andrew Stadler som prickar mål.

Den ställningen höll sig fram tills halvtidsvilan.

ÖFK startade andra halvlek piggt och det hade gått drygt 15 minuter i  den andra halvleken när Hopcutt provade skott som träffade stolpen.

Het Hopcutt

Hopcutt fick ändå sätta en boll i målet något senare. Han tog sig förbi tre försvarare i GAIS innan han kunde vinkla in bollen i mål.

När det var tio minuter kvar av matchen var Hopcutt framme igen. Nouri hittade Hopcutt som kunde sätta sitt andra och ÖFK:s tredje mål i matchen.

ÖFK ville mer och i den 89:e minuten höll sig Smajic sig framme vid en retur och stöter in sitt första mål för säsongen.

Matchen slutade 4-0 till ÖFK.

Matchfakta

Östersund – Gais

FÖRSTA HALVLEK (1 – 0)

8' 1 – 0 Andrew Stadler

ANDRA HALVLEK(3 – 0)

68' 2 – 0 Jamie Hopcutt

79' 3 – 0 Jamie Hopcutt

90+1' 4 – 0 Emir Smajic