Foto: SVT

Östersund har Sveriges bästa stadskärna

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds cityhandel klättrar 31 platser och hamnar överst bland stadskärnor när svenska folket fått tycka till om landets mest uppskattade handelsplatser. Kriterier som trivsel, service och bemötande bidrar till den framskjutna placeringen.

Det är detaljhandelns branschtidning Market som gjort sin årliga stora rikstäckande undersökning där 307 handelsplatser från norr till söder har rankats. Där konstateras att Östersunds centrum har landets mest uppskattade cityhandel och även Lillänge klättrar på listan över de mest uppskattade handelsplatserna.

Bra shopping

Undersökningen konstaterar att stora shoppinganläggningar s.k. externhandel fortfarande håller konsumenterna i ett stadigt grepp men att betydligt fler än tidigare berömmer cityhandeln generellt när det gäller nöjesshopping. För Östersunds del är det betygen för trivsel, service och bemötande som skjuter i höjden.

– Det är ovanligt att man klättrar så många placeringar som Östersund gjort på totallistan. För just nöjesshopping finns det stora möjligheter för stadskärnorna att hävda sig. Där prioriterar kunderna trevlig atmosfär, bra utbud av serveringar och butiker, säger David Jansson, analytiker på Market.

City Östersund, som ägs av Destination Östersund, Östersunds kommun, fastighetsägarna och Östersund Handel, arbetar strategiskt för en utveckling av stadskärnan på kort och lång sikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.