Tre män började provocera och sparka på hunden Agaton utanför en affär i Torvalla. Foto: Privat

Polisen söker vittnen

Uppdaterad
Publicerad

I fredags kväll blev hunden Agaton misshandlad av tre män utanför en affär i Torvalla centrum. Polisen söker nu efter den äldre damen som såg händelsen.

LÄS OCKSÅ: Nyhet om misshandlad hund var falsk

Damen hade gått in i butiken och frågat om de som stod i kassan ägde en vit hund. Ägaren trodde då att Agaton hade smitit. Men så var inte fallet. Damen hade sett att tre män provocerat hunden och sedan börjat sparka på den. Eftersom ägarna inte tog något namn eller telefonnummer på damen som sett händelsen har polisen ingenting att gå på.

– Vi är så klart angelägna att få tag på henne som har sett händelsen, som kan peka ut de som har gjort det här, säger Per Thelin, förundersökningsledare vid Östersundspolisen.

Att hundar misshandlas är ovanligt. Per Thelin har en teori om det som har hänt.

– Jag misstänker att männen var överförfriskade. Hunden hade däremot inga synliga skador så det är svårt att säga hur hårt de har sparkat, säger han.

Polisen vill få kontakt med vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.