Polisen varnar för oseriösa asfaltsläggare

Uppdaterad
Publicerad

Under den senaste veckan har flera fastighetsägare i Östersundsområdet fått erbjudande om stensättning, asfaltering, målning, och takarbeten utförd av engelsktalande personer.

Polisen uppmanar allmänheten att noga tänka sig för innan man beställer sådana arbeten då det ofta kan bli en dyr historia att anlita kringresande asfaltsläggare.

Ofta vill man ta betalt i förskott och sedan utförs inte jobbet till fullo. För att slutföra jobben vill man ha mer pengar och i samband med detta har det förekommit hot och utpressning. Arbeten kan ibland också vara dåligt gjorda och det uppstår svårigheter att reklamera jobben, det skriver polisen på sin hemsida.

Tipsa Polisen

Eftersom personerna förflyttar sig inom landet är det viktigt att polisen får tips från allmänheten vid misstanke om oseriösa arbeten. Genom att polisen får information om företeelsen kan omfattningen kartläggas och möjlighet ges att störa verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.