Rejält bakslag för slakteri

Uppdaterad
Publicerad

Som ett slag i magen. Så beskriver Jämtlandsgårdens vd Stefan Zetterlund beskedet att deras största kund, Kvalitetskött, nu begärts i konkurs.

Kvalitetskött finns i Stockholm och har varit en viktig kund för Jämtlandsgården.

– I omgångar levererar vi nästan allt kött dit. Ibland kan det handla om mellan 80 och 85 procent av allt vårt kött, säger Stefan Zetterlund.

Beskedet om konkurs kom i förra veckan.

– Vi var helt oförberedda. Vi hade inte fått några som helst indikationer om att en konkurs var på gång, säger vd:n.

Ställer in all slakt

Jämtlandsgården har länge kämpat med ekonomin men nyligen kunde bolaget ändå visa ett plusresultat för första gången. Men så kom alltså denna konkurs. PÅ grund av den plötsliga konkursen har också Jämtlandsgården nu valt att inte slakta något alls denna vecka.

– Det är bättre att stå här med enbart personalkostnader än att slakta för fullt och sedan stå här med kött och leverantörskostnader också. Därför väljer vi att inte slakta något denna vecka, säger Stefan Zetterlund.

Nu kommer Jämtlandsgården försöka hitta nya köpare till sitt kött och vd:n är trots allt hoppfull.

Under tisdagskvällen kommer Jämtlandsgården ha ett styrelsemöte för att disktera vad konkursen innebär och hur de ska möta det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.