Foto: SVT

Sista flyget inställt

Uppdaterad
Publicerad

Sista flyget som skulle gå från Arlanda till Östersund nu ikväll 22.40 är inställt. Orsaken är den konflikt som råder mellan SAS och svensk pilotförening.

Vid midnatt kan det utbryta en pilotstrejk men redan under eftermiddagen beslutade alltså SAS att ställa in vissa avgångar.

– Vi gör det för att våra kunder inte ska inte ska resa i väg och sedan inte komma hem igen i fall det blir strejk, säger  Malin Selander, presschef på SAS.

Hittills handlar det om 25 avgångar, de flesta inrikes men även några utrikesavgångar. Exakt vilka det handlar om är lite oklart men Arlanda – Östersund nu ikväll 22.40 är alltså inställd.

Enligt presschefen kommer SAS att lägga ut information på deras hemsida och på sociala medier. Dessutom kommer de berörda kunderna få sms om deras avgångar påverkas.

Varslet gäller samtliga 430 SAS-piloter i Sverige. För närvarande pågår medlingsförhandlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.