PC-elever säger hejdå

Uppdaterad
Publicerad

Hejdå PC. Så heter en utställning som just nu visas på Folkets hus i Östersund. Bakom utställningen finns Palmcrantzskolans sista estetelever.

Sakta men säkert har gymnasieskolan Palmcrantz, PC, i Östersund tömts. Kvar är nu endast de elever som tar studenten till sommaren.

Några som sörjer det lite extra är eleverna vid PC:s estetprogram. Därför har de också valt att döpa sin utställning som nu visas på Folkets hus till ”Hejdå PC”.

– Till hösten blir det helt tomt på PC. Det känns givetvis trist, säger Johanna Garnäs och fortsätter:

– Det känns lite speciellt att vara de sista eleverna.

Traditionell utställning

Hon är en av 16 elever vid det estetiska programmet inriktning bild och formgivning. Det är hon och hennes klasskamrater som står bakom utställningen.

– Varje år har 3:orna en utställning. Det är en tradition, en typ av sluttenta kan man säga, säger hennes klasskamrat Moa Cronheden.

De båda eleverna tycker det är tråkigt att PC stängs.

– Det är mysigt där. Vi trivs väldigt bra. Men det är jättebra på Wargentin också, säger Johanna Garnäs diplomatiskt.

– Ja, där är det ljusa och fina lokaler men det är lite mera sterilt också. Allt är vitt, vitt, vitt, säger Moa Cronheden.

Skola och jobb väntar

* Vad händer efter studenten? Vad har ni för planer?

– Jag väntar på besked från universitet och högskolor. Jag har sökt lite olika linjer inom grafisk design bland annat, säger Johanna Garnäs.

– Jag funderar på att jobba som au-pair i USA, säger Moa Cronheden.

Utställningen Hejdå PC hade vernissage under lördagen. Utställningen pågår till mitten av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.