Trafikolycka på E14

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar var på onsdagsmorgonen inblandade i en trafikolycka på E14 i Grytan mellan Brunflo och Östersund. Olyckan orsakade helt stopp i trafiken.

Larmet inkom klockan 07.36. Tre personbilar var inblandade i olyckan. En av bilarna voltade och landade på taket. En bil hamnade mitt i körbanan det var länge totalstopp i trafiken. Vid 09-tiden släpptes trafiken fram genom växelvis körning i norrgående körfält. Och klockan 9:20 var E 14 återigen öppen för trafik.

Sju personer var inblandade i olyckan och alla tog sig på egen hand ut ur bilarna innan räddningstjänsten hann till platsen.

– Några av de inblandade har förts till sjukhus, och några har förts till hälsocentral, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen.

Röjer upp på vägen

Polis och ambulans, samt räddningstjänst från Brunflo var på plats fram till efter klockan 9 . Inledningsvis var också en enhet från Östersunds räddningstjänst på plats, men de har kunnat lämna platsen.

Ett av fordonen är tagit i beslag för teknisk undersökning och förundersökning angående vårdslöshet i trafik är inledd.

Hur olyckan har gått till har polisen inte kunnat utreda ännu.

– Nej, på grund av att flera personer har förts till olika vårdinstanser så måste vi få tag på alla inblandade först. Men vi inleder en förundersökning, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.