Kalle sköt två älgkalvar med ett skott – av misstag

Uppdaterad
Publicerad

Två flugor i en smäll är ett känt uttryck men två älgkalvar i ett skott är desto mer okänt men det va just vad Kalle Humble i Järpen lyckades med.

Kalle Humble i Järpen var med om en ovanlig jaktincident häromdagen. Han skulle skjuta sig en älgkalv och hade kommit nära inpå en ko med två kalvar, men när han skulle avlossa skottet mot en av kalvarna uppstod tumult.

– Kon stannade och började slåss med hunden och jag hade två kalvar framför mig. Jag siktade och sköt på en av dem, som föll på en gång, säger Kalle Humble till SVT Jämtland.

Älgjakten

”Jag blev förbannad”

Den andra kalven fortsatte springa och kon och hunden följde efter, men när Kalle Humble kom ikapp såg han hur hunden stod och rev i pälsen på en kalv.

– Men det var ju inte kalven som jag sköt. Då tittade jag tillbaka och såg att den som jag sköt låg kvar där den legat.

Kalvarna låg skjutna med 20 meters mellanrum.

Vad tänkte du när du förstod att du hade träffat båda två?

– Jag blev förbannad för det var ju bara en jag skulle ha! Det var en bra ko, hon hade gott fått ha kvar en kalv, säger Kalle Humble.

Har du varit med om nåt liknande tidigare?

– Nej, aldrig, kanske har jag läst det nånstans, tror jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älgjakten

Mer i ämnet