Två miljoner till Surfbukten

Uppdaterad
Publicerad

Arrangörerna bakom Surfbukten behöver stöd för att fortsätta. Frivillga krafter räcker inte.

Men nu föreslår miljö- och samhällsnämnden att man ska skjuta till  två miljoner kronor. Pengar som ska tas från cykelprogram och förnyelse av gatlysen och gatualléer.

För fem år sen grundade Simon Jaktlund Surfbukten. Genom många frivilliga och bidrag från kommun har verksamheten vuxit under åren. Nu går de tillfälliga byggloven ut och det är inte hållbart längre, menar arrangörerna.

– Jag känner på något sätt att vi ändå bara är i fas 1 och har vi kommit så långt själva med spillvirke, böjda spikar, tjurvilja och härligt engagemang så skulle det vara skoj och intressant att se vart vi kommer om Surfbukten kan tas upp i ett större sammanhang. Vi vill fortsätta sprida god stämning, gratis aktiviteter, härliga människomöten och galna event. Men vi måste få tid, ork och ekonomi i det så det blir hållbart och lyfter rejält skrev Simon Jaktlund på Surfbuktens Facebook-sida i somras.

SVT:s Sommarlov sändes från Surfbukten  i somras.

Beslut om bidrag ska tas under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.