”Vi kan göra en vidare tolkning”

Uppdaterad
Publicerad

Tjänstemännen i Östersund säger nej till planläggningen för Biltema i Lillänge i Östersund. Det strider mot gällande planer och plan- och bygglagen menar de. Men det är inget problem anser kommunalrådet AnnSofie Andersson, Socialdemokraterna.

– Tjänstemännen har gjort sitt jobb. Sedan har vi från politiken varit tydliga med att vi tänker ändra på handelspolicyn. Det jobbet startar nu. Vi vill att det ska planläggas för Biltema på den här tomten. Då vidtar den processen. På tisdag nästa vecka då kommunstyrelsen sammanträder kommer det att finnas en stor majoritet för att vi ändå ska göra en planläggning för Biltema, säger AnnSofie Andersson, kommunalråd.

Tjänstemännen menar att det strider mot plan- och bygglagen – men det kan ni strunta i?

Biltemas exploatering i Östersund

– Nej, det är klart att vi tar in deras synpunkter, och vi har ju att förhålla oss till det. Men vi kan göra en vidare tolkning tycker jag. Och vi har ambitionen att hitta den här lösningen för Biltema.

– Vi har naturligtvis samma lagstiftning, men vi kan göra olika tolkningar i det här läget, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet