Foto: TT Nyhetsbyrån

16-årig flicka misshandlade 19-årig man

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig flicka från Östersund döms för misshandel av en 19-årig man.

Flickan ska enligt domen, tillsammans med en vän, ha kommit objuden till den äldre pojkens födelsedagsfest och när den unga mannen bad flickan och hennes vän att gå ska hon ha sagt åt honom att slå henne i stället för att skrika. Men när den unga mannen svarade att han inte slår tjejer ska hon ha sagt att hon slår pojkar, varefter hon ska ha slagit honom i ansiktet med knuten näve.

Både flickan och den unga mannen ska ha druckit alkohol innan händelsen inträffade. Flickan har erkänt att hon slagit den unga mannen men svarat i tingsrätten att hon handlade i nödvärn.

Flickan är dömd för misshandel vid tre tidigare tillfällen och döms nu till ungdomstjänst. Hon ska också betala tusen kronor i skadestånd för den sveda och värk hon orsakat den unga mannen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.