Jämtkraft hotar klippa elen

Uppdaterad
Publicerad

80 hyresgäster kan bli utan el och värme. Räkningarna är obetalda och Jämtkraft råder nu hyresgästerna att ta itu med sin hyresvärd.

I fyra fastigheter som mannen äger har Jämtkraft satt upp lappar där de informerar hyresgästerna om att el, värme och varmvattenleveranser kan komma att stängas av från och med nästa torsdag.

Jämtkraft säger att de satt upp lapparna så att hyresgästerna ska få information om vad som är på gång och att de därmed också har möjlighet att själva påverka genom exempelvis tvångsförvaltning.

– Det här är väldigt ovanligt, säger Karin Bodén som är pressinformatör på Jämtkraft.

Återkommande problem

Enligt henne har fastighetsägaren under längre tid haft återkommande betalningsproblem. Jämtkraft har därför också länge haft diskussioner med fastighetsägaren. Men inget har alltså hjälpt.

– Det här med lapparna är ingen första åtgärd utan vi har försökt lösa det under lång tid, säger Karin Bodén.

Fastighetsägaren själv säger att han just nu inte har pengar att betala strömmen. Enligt honom handlar det främst om att han själv inte fått in hyran av några hyresgäster.

* Så det kan alltså bli så att strömmen slås av nästa torsdag för dina hyresgäster?

– Ja, i värsta fall kan det bli så.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.