Alkohol och stök på Wången

Uppdaterad
Publicerad

Fyra elever på Wångens trav- och galoppskola har fått skriftliga varningar från rektorn. Enligt föräldrar till andra elever pågår ett flitigt supande och elever har till och med kommit påverkade när de ska arbeta med hästarna. För att lugna ned situationen har skolan fått sätta in extrapersonal och väktare.

På Wången går ett 70-tal elever. De vi pratat med säger att det bara rör sig om en handfull som inte kan sköta sig.

Men för ett par veckor sedan spårade det ur så till den grad att ett par elever nu är polisanmälda. Skolan jobbar  på bred front för att få ordning på internatet.

– Vi har satt in mer personal på kvällar och helger. Dessutom kommer att vaktbolag förbi på ronder för att se att att allt är lugnt, säger rektor Erik Holmer.

Några elever vill undvika publicitet. De tror att det kan skada deras karriärer inom hästsporten.

– Men så allvarligt är det egentligen inte. Det är nu på slutet som det varit extra rörigt, säger eleven Andreas Lövdal.

Om supandet nu är så omfattande som uppgifterna gör gällande, är det förstås illa med tanke på att det är hästar de hanterar.

– Det håller inte att komma påverkad till stalljouren. Alla inser nog det – och gör man det inte har man ingen framtid i den här branschen, menar Claes Ohlson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.