Arenan är intagen

Uppdaterad
Publicerad

Direkt efter sändning av Melodifestivalen i Malmö i lördags, packades scenen ihop. På måndagen var allt framme vid nästa anhalt, Östersund.

Så var dom här, melodifestivalsturnen. 14 lastbilar med allt som behövs för att skapa det visuella ska lastas in och riggas upp av 50 personer. Allt som allt tar det 20 timmar att få allt på plats.

-Scenen är runt 425 kvadratmeter. Den tar upp ungefär en zon på hockeyplanen, säger Mikael Lindström teknisk produktionsledare.

Scenen är i år 24 meter bred och 21 meter djup, vilket är större än tidigare. Totalt ska man sätta upp 451 lampor, dra 2041 kablar och montera 502 meter tross. Östersund arena är en liten arena så det medför vissa problem i en sån stor produktion som Melodifestivalen.

– Vi är vana att ha större ytar för att göra oss av med framförallt tomgods men det kommer gå bra, det gäller bara att tänka till en extra gång, säger Mikael Lindström.

Det finns även fördelar med att vara på en liten arena.

– TV-sändningen kommer bli jättebra, det kommer bli ett jädra tryck här inne när det är nära och tajt för publiken, säger Mikael Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.