Arenan byggs ut för 100 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds Arena har bara funnits i ett år. Redan står det klart att den kommer att byggas om eftersom publikkapaciteten måste ökas.

Putte Eby var kommunens spindel i nätet när Melodifestivalen nyligen arrangerades i Östersund. Det blev på det hela taget en väldigt lyckad tillställning.

– De förklarade direkt att de vill komma tillbaka till Östersund. Live Nation som håller i själva publikarrangemanget sade sig vara nöjda med precis allt – utom publikkapaciteten, berättar Putte Eby.

Kommunen har inte varit sen att hoppa på tåget. Ett tjänstemannaförslag ligger färdigt och kan förhoppningsvis klubbas på nästa fullmäktige.

–  Hallen kommer sedan att kunna ta cirka 6 000 åskådare och det öppnar helt andra förutsättningar. Då blir Live Nation helt plötsligt intresserade av att lägga internationella konserter till stan, berättar Eby.

Ombyggnaderna kommer bland annat att medföra att gymnastikhallen kommer att flyttas till annat håll.

De 100 miljonerna som utbyggnaden kräver kommer nu att plockas från anslagen till ett planerat kulturhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.