Niklas Carlsson förbundsdirektör på Svenska skidsförbundet. Foto: TT

Skidförbundet oroas inte

Uppdaterad
Publicerad

Allt större sparkrav läggs på gymnasieskolan och nu hotas skidgymnasiets riksintag. Men utan RIG så vänder sig skidförbundet till andra kommuner.

Kritiken har varit hård mot skolnedläggningarna i Åre. Och igår kom en ny vändning, sparkraven riktas mot gymnasieskolan, och därmed hotas riksintaget på det prestigefyllda skidgymnasiet. Men skidförbundet är varken chockade eller oroade.

–Vi ser givetvis skidgymnasiet i Åre som en viktig del av en helhet, vi hade ett världsmästerskap här år 2007 och 2019. Men jag vet att kommunen har haft problem med sin skolekonomi sen tidigare och vi vet att andra kommuner är intresserade av RIG-modellen så vi känner ingen stor oro, Niklas Carlsson förbundsdirektör på Svenska skidsförbundet.

Vad kommer det här att få för konsekvenser för de elever som går på skidgymnasiet idag?

–Eleverna som går nu kommer inte att påverkas, i avtal har vi reglerat  vilket ansvar Åre kommun har. Så de som går där nu kommer inte att påverkas, de kommer få en bra verksamhet det är en skyldighet från kommunens sida, säger Niklas Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.