Barrow blev ett kap för ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

I fredags blev det klart att Östersund FKs målkung Modou Barrow går till Premier League. Om ryktet stämmer är prislappen lika hög som ÖFKs hela omsättning.

Modou Barrow kom från Varberg i vintras och har gjort succé i Östersundsdräkten. Enligt Aftonbladet och Östersunds-Posten har förhandlingarna med Östersund resulterat i en prislapp på över 20 miljoner kronor. Stämmer siffran så är den tio gånger högre än vad Accam kostade när han gick till Helsingborg.

– Hur konstruktionen är behåller vi för oss själva, säger ÖFKs ordförande Daniel Kindberg, som inte vill kommentera storleken på övergångssumman.

Det har ju varit frågor om likviditeten, känner du dig trygg efter den här affären?

– Jag känner mig naturligtvis tryggare efter den här affären, det måste jag tillstå.

Barrow kommer att spela mot Sirius nu på tisdag innan han reser till England för medicinsk undersökning. Därefter väntar spel i Premier League. Modou Barrow ligger på fjärde plats i Superettans skytteliga med tio gjorda mål.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.