BH kan hjälpa cancersjuka

Uppdaterad
Publicerad

I februari fick Lena Åhlin i Östersund besked om att hon drabbats av aggressiv bröstcancer. Smärtan efter operation och strålning fick henne att konstruera den BH hon ville ha.

Trots att hon fortfarande får tunga mediciner så har det blivit lite roligare.

– Att hålla på med BH:n har gjort att jag trängt undan allt det smärtsamma och jobbiga med sjukdomen, säger Lena Åhlin. Jag kan fokusera på något annat. Och kan det hjälpa andra drabbade är det fantastiskt.

När kraften har funnits har Lena funderat och funderat och sytt hemma vid köksbordet.

– Jag, liksom många andra bröstcancerbehandlade, fick väldigt ont i samband med strålningen. Det blev skadat och det hettade. Av en slump lade jag lite ullfrotté i min BH. Mellan bröstprotesen och huden. Det blev snabbt bättre.

När sköterskor, medpatienter och Almi trodde på BH:n som en affärsidé tog Lena kontakt med en sömmerska. Nu blev det verklighet.

– Det är så fantastiskt att se min produkt. En BH med en ficka i ullfrotté för protesen. Inget som skaver mot sår och  det blir luftigt.

I nästa vecka ska Lena åka till Piteå för att tävla i Venture Cup. En av Sveriges största tävlingar för nya affärsidéer.

– Ska bli spännande, 100 000 kronor står på spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.