Centern vill rusta upp Ångsta skola

Uppdaterad
Publicerad

I morgon hålls det sista kommunstyrelsemötet innan valet och med det tar också Centerpartiets samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet slut. På en presskonferens i dag, onsdag, presenterade man sina prioriteringar för de fyra kommande åren.

Dels vill man öronmärka 15 miljoner kronor för upprustning av Ångsta skola. Men man vill också att Östersund ska modernisera landsbygden och därför ska alla hushåll och företag ha tilltång till 100 mbit bredband senast 2020. För att göra Östersund till en ledande miljökommun vill man också sätta solceller på kommunens byggnader och stoppa projekteringen av biogas i Sundsvall.

140 miljoner

Centerpartiet säger också att de välkomnar att det nu finns en politisk majoritet för mindre barngrupper i förskolan och att de avsatt 140 miljoner för kultursatsningar under perioden och att fältarbetet inom socialtjänsten får utökade resurser med 1,5 miljoner kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Mittnytt och Jämtlandsnytt

Mer i ämnet