Chefsåklagaren ”Svårutrett ärende”

Uppdaterad
Publicerad

De två EU-migranter som i måndagskväll anhölls misstänkta för misshandel, olaga hot och utpressning kan begäras häktade i morgon.

Chefsåklagaren Eva Lena Rimér som i måndags anhöll de två männen som utpekades för att driva bråket utanför Ica Kvantum i Odenskog har till i morgon klockan 12.00 på sig att att komma med ett beslut om de två männen ska begäras häktade.

– Det här är ett väldigt svårutrett ärende då det krävs tolk till allting och sedan går det inte heller att ringa och kalla in folk till förhör utan man måste åka ut och leta upp dem.

Bråk mellan migranter 2015

Har det framkommit något mer i förhör med de två anhållna männen om varför bråket uppstod?

– Det som har framkommit är att det boende som har ordnats fram till EU-migranterna av Svenska Kyrkan har ont om platser. Det börjar bli trångt och de är oense om vilka som ska få bo där och inte. Men om det har någonting med bråket att göra, det kan jag inte säga för det vet jag inte, säger chefsåklagaren Eva Lena Rimér.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk mellan migranter 2015

Mer i ämnet