Dåligt väglag – flera olyckor

Uppdaterad
Publicerad

På knappt en halvtimma har SOS alarm fått in larm om två trafikolyckor i länet. Ena olyckan, en personbil ska ha åkt av vägen 2 mil norr mot Hede i Funäsdalen och den andra Och strax efter klockan fem kanade en bil av vägen tre kilometer söder om Vemhån.

Det var klockan 16:52 som första larmet inkom till SOS om en trafikolycka mot Hede i Funäsdalen. De två personer i bilen ska ha klivit ur bilen innan räddningstjänsten kom till platsen. Det är enligt Lars Nyman, inre befäl vid räddningstjänsten oklart om de behöver köras till sjukhus för vård.

Den andra trafikolyckan mot Hede ska båda personerna ha klarat sig oskadda. Larmet inkom klockan 17.15 till SOS alarm.

– Enligt personerna som satt i bilen är det gräsligt före. De har även stängt av vägen vid Vemhån på väg 514, säger Lars Nyman.

Och vakthavande befäl Stefan Fredriksson vid Östersundspolisen varnar för väglaget och uppmanar trafikanterna att köra försiktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.