Dokumentärsklubb öppnar

Publicerad

Nyligen var Clara Bodén från Östersund nominerad i dokumentärfilmskategorin på Guldbaggegalan. Nu blir dokumentärfilmsutbudet än större i Östersund då en dokumentärfilmsklubb öppnar ikväll.

Doc Lounge är ett forum för att visa upp Dokumentärfilmer. Konceptet finns på 16 olika platser i Norden, och Östersund är enda platsen norr om Stockholm i Sverige.

– Det är jättekul att Östersundsarna får chansen att se internationella dokumentärfilmer i världsklass, säger Anna Sivertsson projektledare för Doc Lounge i Östersund.

Första dokumentären är den prisbelönta filmen ” The man who saved the world ”. Men det kommer inte bara visas internationella storfilmer utan Anna Sivertsson ser gärna att även lokala dokumentärfilmer ska visas upp.

– Absolut, vi vill gärna blanda internationella filmer med lokala, säger Anna Sivertsson.

Efter filmvisning ska mycke fokus läggas på diskussion kring ämnet som filmen tog upp.

-  Är det en bra dokumentärfilm kommer det upp frågor och funderingar efteråt så det är skönt att ventilera sina frågor man får, säger Anna Sivertsson.

En gång i månaden resten av året ska det visas en dokumentär. Målsättningen är att nästa år kunna ha visning en gång i veckan istället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.