Dyrare drift av Jämtkraft Arena

Uppdaterad
Publicerad

ÖFKs ordförande Daniel Kindberg menar att det blir mer än dubbelt så dyrt när kommunen ska driva Jämtkraft Arena.

Nyligen blev det klart att Östersunds kommun tar över Jämtkraft Arena från Östersunds FK, som hittills drivit anläggningen. Men det kan bli en dyr affär för medborgarna, det tror i alla fall ÖFKs ordförande Daniel Kindberg.

– Jag tror att driften exklusive finansiella kostnader ligger på 6-7 miljoner, säger Kindberg.

På kommunen har man räknat med att kostnaderna ska vara oförändrade, under 3 miljoner. Tricket är att föra över personal från de andra arenorna, framförallt Östersund Arena och Skidstadion, eftersom de inte används lika mycket under sommaren. Men trots att affären redan är klar, så vet man på kommunen inte hur mycket personal det går att få loss.

– Nej, det vet vi inte. I dagsläget är det här nytt, men vi har målsättningen att det ska kosta lika mycket som idag, säger Örjan Jervidal, VD på Östersunds sport och evenemangsarena. Han är också teknisk chef i kommunen.

Kommunen diskuterar nu med ÖFK om att vänta med att ta över till efter säsongen, för att hinna se över konsekvenserna och planera hur man ska klara driften.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.