Ekonomiska framgångar för ÖFK

Publicerad

Året 2014 kom inte bara med sportsliga framgångar för Östersunds fotbollsklubb, ÖFK, utan även ekonomiska framgångar. Klubben avslutade året med en vinst på över 400.000 kronor.

Kampen för att ekonomin skulle gå ihop är vunnen. Nu visar 2014 en vinst med 400.000 kronor och en omsättning på 31 miljoner kronor. De ekonomiska problemen löstes genom bland annat hårt arbete med utgifter och inkomster, och lyckade spelarförsäljningar i form av Modou Barrow till Swansea och Rasmus Lindkvist till norska Våleränga.

Några organisationsförändringar skedde också. Nu ligger ekonomifunktionen helt i klubben efter att under en tid varit delvis outsourcad. Dessutom infördes vid slutet av året, en ny säljorganisation, då även delar av försäljningsprocessen tidigare varit outsourcad. Med en hårdare styrd budget för 2015 ska de här förändringarna göra att ÖFK undviker likviditetsproblem under det kommande året.

Daniel Kindberg, ordförande med förnyat förtroende, har själv satsat 4 miljoner i föreningen under 2014

–Jag ser min satsning som ett led i att göra ÖFK än mer framgångsrikt. Jag vill gå före och visa andra. Om inte jag visar att jag tror på ÖFKs framtid vem ska då göra detta? säger Daniel Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.