Elsa och Emili till OS

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för alpina ungdoms-OS i i Vorarlberg, Österrike. Sverige har åtta åkare med och två av dem kommer från Vemhån.

Sedabarnsben har bästa vännerna Emeli Alkell och Elsa Håkansson-Fermbäck från Vemhån hängt ihop. Det är i skidbacken de vässats samman. Idag går de på skidgymnasiet i Östersund och de har båda blivit uttagna till alpina ungdoms-OS.

Fyra killar och fyra tjejer är uttagna för att representera Sverige vid Ungdoms-OS som avgörs i Österrike den 25-30 januari. Första tävlingen är storslalom för Elsa och Emeli. Men trots att de tävlar mot varandra finns ingen rivalitet.

Ungdoms-OS avgörs vart annat år, bland tidigare guldmedaljörer hittar vi nu etablerade åkare som Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Emelie Wikström. Senast Sverige tog en alpin medalj var på Ungdoms-OS 2011 i i Tjeckien då Charlotta Säfvenberg fick kliva högst upp på pallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.