Emelie tar fart

Uppdaterad
Publicerad

21-åriga Emelie Moe från Östersund står på startlinjen på fredagskvällen under STCC-tävlingarna på Frösön. Hon är laddad.

Racing har varit en del av livet för Emelie Moe i många år nu. Hon har tävlat i gokart, eller karting som det heter, i många år. Men så förra året vid den här tiden fick hon en förfrågan:

– Jag fick frågan på tisdagen om jag ville tävla i JTCC och Renault Clio cup, berättar Emelie. På torsdagen tog jag tävlingslicens och på fredag och lördag tävlade jag.

Eftersom Emelie fortfarande är junior så tävlar hon i JTCC, som är juniorvarianten av STCC. Bilen hon kör är en Renault och klassen kallas Renault Clio Cup. Helgens tävling är blott den tredje biltävlingen i karriären.

– Jag är väl fortfarande här för att se och lära, säger Emelie, men jag hoppas att jag ska kunna ge nån där ute en match. Men det är mest för att förbereda mig för nästa år som jag kör.

Redan nu är det klart att Emelie Moe kör hela säsongen nästa år, med alla tävlingar i JTCC. I förlängningen siktar hon på STCC. Men det är inte motorerna som lockat henne till racingen, det är farten.

– Känslan när man kör, och bilen och föraren är ett liksom, det är det som är grejen. Och farten. Den här bilen går väl uppåt 200 kilometer i timmen, berättar hon.

SVT sänder direkt från tävlingarna på lördag, klockan 14:00 i SVT 1.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.