Ett lag – två träningar

Uppdaterad
Publicerad

Ibland är det svårt att få ihop ett lag. När Härnösands AIK inte fick ihop ett dambandylag, så vände man sig till Östersund.

Det är 20 mil mellan Härnösand och Östersund. Men tillsammans har man ett bandylag.

– Jag tog kontakt med Östersund när jag fick höra att de inte fick ihop ett helt lag och frågade om de ville spela för Härnösand AIK:s färger, säger Hans Nyberg från Härnösands AIK. Och det ville dom.

Uppgörelsen gäller i första hand den här säsongen och sen får man se hur det går. Matcherna spelas under namnet Härnösand och Östersund bidrar med 10 spelare, men eftersom det är över 20 mil mellan orterna så tränar man var för sig. Faktum är att man än så länge inte haft en enda träning tillsammans. En svår situation kan man tänka, när det sen är dags för match.

– Det är inget annorlunda än när vi spelade som ÖBS, säger Kajsa Sundell från Östersunds bandysällskap. Vi är ju ett lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.