Foto: SVT

Fem år efter branden

Uppdaterad
Publicerad

Nu har det gått precis fem år sedan den stora branden i Centralpalatset i Östersund. Vi tog oss en rundtur i det som ska heta, just det, Nya Centralpalatset.

Branden i Centralpalatset i Östersund skadade huset så svårt att det till slut, efter många diskussioner, fick rivas. Det senaste året har det därför pågått ett stort nybygge på en av Östersunds mest centrala lägen, vid gågatan. Om allt går enligt plan ska huset kunna vara klart i juni.

Mellan 30 och 40 personer är inblandade i färdigställandet av det nya Centralpalatset, som huset också officiellt kommer att kallas. Förutom en klädbutik i markplanet så ska här också rymmas ett cafe. Och i källaren förbereds det för en sportbar. Våning två blir kontorslokaler för en fondmäklare. Resten av husets sju våningsplan ska bli lägenheter. Totalt 23 stycken.

Kostnaden, från branddagen och till invigningen i sommar, blir omkring 140 miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Centralpalatset

Mer i ämnet