Foto: SVT

Fler flyktingbostäder behövs

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun bygger om befintliga fastigheter för att kunna ta emot fler flyktingar under året. Även Östersundshem ska avsätta en tiondel av sina lediga lägenheter åt flyktingar.

Under 2013 väntas det anlända 320 flyktingar till kommunen. Dessa behöver någonstans att bo. Bostadssituationen i Östersund är redan nu ansträngd och därför har kommunen beslutat att ordna fram omkring 100 bostäder relativt snabbt.

Kommunen ska därför bygga om en del av sina egna befintliga fastigheter och ägardirektiven till kommunägda Östersundshem föreslås ändras, så att bolaget avsätter en tiondel av sina lediga lägenheter åt flyktingarna.

– Det handlar om tomma förskolor, tomma äldreboenden eller liknande säger AnnSofie Andersson (S), kommalråd i Östersund till SVT Jämtlandsnytt.

Dessutom undersöker kommunen möjligheten att bygga så kallade modulhus, men det är något som de i största mån vill undvika.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.