Politiker på turné om nedläggning

Folket ska få säga sitt om Folktandvården

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsledningen kommer att ha en mötesturné under november och december till de orter där Folktandvården föreslås upphöra.

Tjänstemännens förslag till ny Folktandvård i länet kommer att presenteras på åtta orter under perioden 19/11 till 4/12. Sedan kommer landstinget att fatta beslut den 10/12.

– Inga beslut har fattats och vi vill höra invånarnas synpunkter, säger landstingsstyrelsens ordförande Harriet Jorderud (S).

Förslaget går ut på att lägga ned Folktandvården på sju orter i länet. Istället ska den samordnas till en ort per kommun, där man ska satsa på två team med en tandläkare, 2,5 tandsköterskor och en tandhygienist i varje.

– Bakgrunden är att det är svårt att rekrytera både tandläkare och tandsköterskor. På det här sättet hoppas vi kunna höja kvaliteten, anser Jorderud.

De orter som berörs, där landstinget ska ha möten med invånarna, är Hammerdal, Gällö, Myrviken, Föllinge, Hoting, Hede och Kälarne. Dessutom kommer turnén att besöka Norråker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.