Föllingebor är upprörda

Uppdaterad
Publicerad

Byborna i Föllinge är en av de sju orter i länet som kan drabbas en nedläggningen av Folktandvården. När politiker och tjänstemän besökte Föllinge i går kväll blev det en stor diskussion angående det förslag som har lagts fram.

Landstinget har en dålig ekonomi och måste därför spara in pengar på vissa håll. Därav kan det här förslaget bli en verklighet. De boende i orten är upprörda.

– Jag kan förstå en del av argumentationen om pengarna och landstingets ekonomi. Men ska vi kunna bo kvar här uppe och ska vi kunna ha kvar människor här så måste vi också ha en service när det gäller tandvård, så är det. Ett av de förslagen som även fanns med var att ha en mobilenhet här och det skulle kunna vara ett alternativ, säger Anders Magnusson från byn.

Att vara en av de sju orter som kan drabbas av nedläggningen på grund av landstinget sparkrav på cirka fem miljoner är tufft för byborna. Men det är just därför poltikerna och tjänstemän är på den här turnén för att möta de som kan bli utsatt.

– Många är ju upprörda över förändringarna så de delarna både vvet vi innan och har hört och sedan vill vi även höra hur man kan tänka utvecklingsmöjligheterna, säger Bengt Bergqvist (S), ledamot i Landstingsstyrelsen.

Beslutet kommer att tas den 10 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.